Varme

Få varme på den rigtige måde, og spar penge hvert år

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Varmeregningen kan ofte være en dyr fornøjelse, og hvis du ikke selv sætter ind i jagten på en mere miljøvenlig og billig måde at opvarme boligen på, kan det nemt være penge ud af vinduet. Der er nemlig mange forskellige muligheder, når det kommer til en varmekilde, der kan spare dig for mange penge og samtidig være miljøvenlig.

Vi guider til dig, hvordan du kan få varmet din bolig op på en billig og effektiv måde, så du slipper for de store regninger hver måned. Læs med, og bliv inspireret til, hvordan du fremover skal opvarme din bolig eller dit sommerhus.

Få en varmepumpe

Det ideelle valg af en varmekilde til din feriebolig er en varmepumpe, der kan installeres forskellige steder i boligen. Her kan du eksempelvis finde mange forskellige former for luft til vand varmepumper, der er meget billige at anvende til opvarmning af boligen. Disse kræver kun luft og el, og derfor er de også yderst miljøvenlige for dig at have. Derfor vil de hurtigt kunne tjene sig hjem for dig, og det er uden tvivl en god investering.

En brændeovn på den rigtige måde

En anden måde at få billig varme på, der samtidig skåner miljøet, er ved at erhverve sig en brændeovn, hvor du har øje for, hvad du bruger som brændsel. Ved at anvende træbriketter som dit brændsel vil du kunne få så meget som muligt ud af din brændeovn.

Træbriketter har et lavt fugtindhold, og det betyder, at de vil afgive langt mere energi end klassisk brænde. De brænder langt mere effektivt, og det betyder for dig, at du ikke behøver bruge ligeså meget brændsel til din brændeovn, hvis du anvender disse.

Den rigtige radiator

Mange boliger bliver opvarmet igennem en radiator, og det kan også være en rigtig god løsning for dig. Dog er det vigtigt, at du sørger for at installere nogle lavenergi-radiatorer i din bolig, der bruger mindst muligt energi på at opvarme din bolig. Samtidig kan det være en fordel at få nogle, der kan slå fra, hvis de bliver mødt af en kraftig kulde ved eksempelvis et åbent vindue.

Tænk over dine vaner

Når du gerne vil spare på varmeregningen, kan det ofte handle om dine gode og dårlige vaner. Åbner du vinduet med en tændt radiator, vil den automatisk begynde at varme op på sit højeste, og det koster dig meget ekstra i varme. Det samme gælder, hvis du lader alle døre stå åbent i din bolig, og hvor du ikke har samme temperatur i alle rum. Vil du derfor have et køligt soveværelse, bør du altid sørge for at lukke døren hertil, når du ikke er derinde.

Det kan være en fordel at snakke med en specialist på området, hvis du vil have rådgivning i forhold til, hvad der er det bedste valg for dig. Boligens størrelse og dine behov er nemlig afgørende for dit valg af varmekilde.