Gode råd

Guide: Er dit byggeprojekt sikkert?

Om du er privat eller professionel – så kræver byggeprojektet lidt ekstra omtanke, når det kommer til sikkerheden. I det professionelle byggeri er der klare regler og krav til sikkerheden. Her er brud på arbejdsmiljøloven ikke alene dyrt, men også ganske ulovligt. Privat bør man også være opmærksom på, at man skaber de bedste betingelser for at komme godt og sikkert i mål med byggeprojektet. Her er der måske ikke en lovgivning til at ånde dig i nakken, men man bør ikke negligere sit eget helbred – det kan være dyrt.

Har du brug for et stillads?

Står over for et byggeprojekt? Det kan være i professionelt regi eller i privaten, så kan en stilladsløsning spare dig tid – men du kan også sikre dig, at arbejdet bliver udført bedst – og sikkert. Overvej dit reelle behov. Her er et par tanker, du kan gøre dig.

  • Hvilken stilladsløsning kræver dit projekt? Er arbejdsopgaverne samlet på et sted, eller kræver du en mobil løsning.

  • Skal du leje? Der findes mange gode muligheder for leje rundt omkring i landet.

  • Skal andre sætte det op for dig? Professionelle kan komme og sætte det op for dig, så du kan være sikker på, at det bliver opstillet korrekt.

  • Skal det være inddækket? Du kan sikre dig mod vind og vejr med en inddækning. Så behøver du ikke at stoppe arbejdet, selvom det regner.

  • Skal det være mobilt? Det er muligt at finde rullestilladser, hvis du skal kunne flytte det i takt med, at opgaven skrider frem.

Hvis du gør dig lidt overvejelser på forhånd, kan du komme bedre, hurtigere og mere sikkert i mål. Overvej hvilken løsning dit projekt kræver, og find det rigtige stillads. God fornøjelse med dit byggeprojekt!