Biler

Nemmere dækmontering på værkstedet

Du har måske et nystartet værksted, eller du er lige ved at være klar til at åbne dørene. Men har du styr på det hele? Mange nystartede og mindre værksteder husker altid autoliften, men mange glemmer dækmaskinen.

Det er bare ikke særlig smart. For det kan både være en dyr og bøvlet forglemmelse. En dækmaskine kan lette arbejdet betydeligt i hverdagen. Når du står med den ene dækmontering efter den anden.

Uanset om du er hobbymekaniker eller bestyrer i et stort og dækcenter, kan en god og billig dækmaskine gøre en forskel for sæsonens mange dækskift og dækmonteringer. Det bliver både hurtigt, nemt og sikkert.

Skal du vælge en brugt eller ny dækmaskine?

Du har sikkert hørt, at det koster penge at tjene penge. Og sådan er det også i branchen for autoværksteder og dækcentre. Nogle får måske åndenød bare af at se prisen på helt nye maskiner, og det får mange til at overveje brugte maskiner. Det kan som sådan være fint. Besparelsen er i hvert fald stor – især hvis maskiner har lidt mere end bare et par år med sig.

Desværre følger kvaliteten ofte med. En ældre dækmaskine kan ofte ikke leve op til behov og krav ved nyere dæk- og hjultyper. Samtidig er holdbarheden jo også forkortet. De mange skiftede dæk sætter nemlig sine spor, og når først slitagen får fat, er der ingen vej til bage. Så du kan altså godt købe for billigt.

Der er så mange fordele ved en splinterny maskine til dækmontering

Den altoverskyggende fordel ved at investere i en ny dækmaskine er, at du ved, hvad du køber. Simplere kan det ikke siges. Der er ingen skjulte overraskelser, som påvirker holdbarhed eller kvaliteten af dit arbejde. Og skulle der dukke noget op, så dækker garantien som regel.

En anden fordel ved at vælge den nye dækmaskine frem for den brugte er muligheden for reservedele. Med en ny maskine vil din leverandør ofte også have et fornuftigt lager af slid- og reservedele til netop din maskine. Det er ikke nødvendigvis tilfældet med en brugt, som du ofte vil købe direkte af et andet værksted eller dækcenter.

Vælg den rigtige dækmaskine til dit værksted

Er du ved at være overbevist? Nu skal du bare finde den dækmaskine, der passer til lige netop dit værksted eller dækcenter. Udvalget er stort. Der findes både store og små maskiner til små og store værksteder. Husk dog altid at holde øje med godkendelserne. Du skal først og fremmest kigge efter CE-mærket og dernæst om Arbejdstilsynet har godkendt maskinen til professionel brug.

Hvad venter du på? Ring til din lokale leverandør af maskiner til værkstedet eller klik dig ind på det store internet. Der skal nok være en maskine til dit budget og dit behov. Dækmontering behøver ikke være så svært.

Få oplæring med i købet

Mange leverandører af dækmaskiner tilbyder også hjælp til at komme godt i gang. Det kan ske med udvidede brugsanvisninger, videoguides eller besøg af en kyndig montør, der altid er god for lidt tips og tricks i den forbindelse.