Gode rådØkonomi

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er det nye, store emne for investering. Men for mange virker kryptovaluta utilgængeligt og måske endda for nyt og højteknologisk. Man ved måske ikke rigtig, hvis hænder man ligger sine penge over i. Derudover af valutaen volatil – den kan stige og falde meget hurtigt, eftersom markedet er næsten helt nyt og ureguleret. Derfor er der både mulighed for store afkast og for store tab. Før vi introducerer dig til, hvordan du kan blive en del af fremtidens aktiemarked ved at investerer i kryptovaluta, vil vi først hurtigt sige noget om, hvad kryptovaluta egentlig er – så det ikke virker så fremmed.

Kryptovaluta er penge udenom banken

Kryptovaluta er digitale penge. De har ikke fysisk form, men fungerer ud over det præcis ligesom normale penge. Når vi taler om kryptovaluta, taler vi ofte om såkaldte decentraliserede kryptovaluta. I pengesystemer med en centralbank kan centralbanken printe nye penge; men i et decentraliseret pengesystem, bliver de penge, der cirkulerer, skabt af en kollektiv enhed bestående af kryptovaluta-systemet og dets brugere.

Det vil sige, at der ikke en central bank, der opretholder udbyttet eller værdien af pengene; i stedet styrer et computersystem introduktionen og validiteten af kryptovaluta. Når du handler med kryptovaluta, sikrer computersystemet på samme måde at den pengeenhed, du handler med, er unik og autentisk – derved går du helt uden om banken i din omgang med andre, hvorfor der heller ikke er noget overførselsgebyr. Kryptovaluta er altså interaktionen mellem mennesker, der ejer valutaen, og et computersystem, der udbyder pengene og garanterer deres værdi og sikkerhed, ligesom en bank normalt ville.

Kom i gang med at investerer i kryptovaluta

For mange er det vigtigste dog ikke kryptovalutaens smarte sammensætning, men muligheden for at investerer og få dine penge til at vokse. Eftersom kryptovaluta ikke har nogen central regulering, kan kryptovaluta have voldsomme kursudsving med helt op til 10-15% om dagen. Det betyder, at der er mange penge at vinde eller tabe, afhængig af hvordan du ser på det. Hvis du ved, lige hvornår du skal sælge din aktie, og nogen er villige til at købe, kan du tjene mange penge.

Ovenpå alt det nye og volatile ved kryptovaluta, kan det dog virke intimiderende at komme i gang med at investerer. Heldigvis er der mange der udbyder hjælp til lige præcis dette. AktieSkole.com giver en god guide til hvordan du kan komme i gang med at investerer i kryptovaluta. Du kan benytte en handelsplatform såsom eToro eller capital.com, og efter at have oprettet en bruger, kan du nemt og sikkert investerer i kryptovaluta fra en brugervenlig oversigt på handelsplatformen.

Hvor kryptovaluta for 10 år siden var noget der kun hørte sig til på afsides internetsider, er det altså i dag nemt at tjene penge på kryptovaluta ved at benytte en af disse smarte platforme. De mest kendte kryptovaluta er Bitcoin og Ethereum, så overvej at starte her, hvis du vil investere i en valuta, der er tried-and-tested.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *