Miljø

Vil du gøre din bolig mere klimavenlig? Så følg disse råd

Du har sikkert allerede hørt en masse om klimakrisen. Det er nemlig et vigtigt emne som fylder meget i medierne. Der er heldigvis rigtig mange ting, du selv kan gøre for at begynde at leve mere klimavenlig. Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du kan leve mere klimavenligt, og hvordan du gør din bolig mere miljøvenlig.

·     Udskift dit oliefyr med en miljøvenlig variant

At udskifte boligens fyr kan være en stor omkostning. Men det kan godt betale sig. Et oliefyr er nemlig dyr i drift både pengemæssigt og klimamæssigt. Ved at skifte dit oliefyr ud, med f.eks. et gasfyr eller varmepumpe, vil du hurtigt kunne mærke det på din pengepung. Du vil nemlig kunne spare mange penge på varmeudgiften samtidig med, at du er med til at spare på de fossile brændstoffer. Find en vvs’er her som kan give dig et godt tilbud på udskiftning af dit fyr.

·     Energivenlige elapparater

Start med at gennemgå boligens belysning. Hvilke pærer bruges der? Udskift husets pærer med energibesparende pærer. Energisparepærer bruger minimalt strøm, hvilket er godt for miljøet. Du vil også her kunne mærke det på pengepungen.

·     Spar på vandet

Tager du også lange bade? Det er rart og hyggeligt men er ikke særlig godt for miljøet. Ved et bad på 10 minutter bruger du rigtig mange liter vand. Gør det derfor til en vane at tage korte bade og sluk for vandet, når du sæber dig ind.

·     Sluk lyset og dine elapparater, når du ikke bruger dem

Har du også mange elapparater, hvor stikket sidder i stikkontakten, uden at du bruger apparatet? Begynd at gør det til en vane at slukke for stikkontakten, når du er færdig med at bruge dine elapparater. Sluk også altid for lyset når du går ud af et rum. På den måde undgår du, at dine apparater trækker en masse unødig strøm.