Uncategorized

Gør din bolig klimavenlig – og spar penge!

Klimakrisen er et utroligt vigtigt emne, som du sikkert har hørt en masse om i medierne. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at leve mere klimavenlig. Et godt sted at starte er ved din bolig. Her kan du nemlig gøre mange gode tiltag, som både er klimavenlige og som sparer dig for en masse penge. Smart ikke? Læs med herunder og få gode råd til en mere klimavenlig bolig.

Skift dit oliefyr ud med en klimavenlig variant

Et oliefyr eller lign. er ikke speciel klimavenlig og kan være rigtig dyr i drift. Det kan derfor godt betale sig at skifte til en varmepumpe. En varmepumpe er meget energivenlig og belaster ikke miljøer nær så meget som et oliefyr. Samtidig sparer du penge ved at skifte til en varmepumpe, fordi denne er meget mere økonomisk. Hos Pilegaard-Henriksen kan du få et godt tilbud på en klimavenlig varmepumpe samt monteringen af denne.

Gennemgå huset for utætheder

Fyrer du også for svalerne? Det er både dyrt, fordi du bruger unødig mange penge på at opvarme din bolig, og det belaster klimaet. Gå derfor en tur rundt om hele huset. Tjek alle vinduer og døre for eventuelle sprækker eller revner. Finder du en revne, er det en rigtig god investering at få det repareret. I længden sparer det dig nemlig for rigtig mange penge samtidig med, at du gør din bolig mere klimavenlig.

Klimavenlige vaner indendørs

Indendørs kan du også gøre rigtig mange ting for at leve mere klimavenligt. Herunder får du nogle konkrete råd, som du allerede kan begynde at praktisere nu:

  • Sluk lyset når du går ud af et rum.
  • Sluk på stikkontakten for de elapparater, som du ikke bruger.
  • Tag kortere bade – og sluk for vandet når du sæber dig ind.
  • Skift alle dine pærer ud med økonomiske og klimavenlige energisparepærer.