Gode råd

Slip for vedligeholdelsen med havefliser af høj kvalitet

Skal du have anlagt en indkørsel til bilen eller en terrasse i haven? Begge dele kan se super flot ud, hvis det er af træ, da det kan give et smukt udtryk alt efter træsorten. Dog kræver træ meget løbende vedligeholdelse, hvis man ønsker at forlænge indkørslen eller terrassens levetid, samt bevare farven i træet. Bruger du derimod havefliser af høj kvalitet, i for eksempel din indkørsel, behøver du ikke bruge meget tid på vedligeholdelse, og det har derudover en længere levetid. Dette er særligt vigtigt i en indkørsel, da fliserne her bliver udsat for en del slid.

Du kan bruge havefliser til mange forskellige formål rundt omkring i din have. Du kan for eksempel anlægge små stier på din græsplæne, til din terrasse eller til din indkørsel, eller eventuelt som en form for afgrænsning mellem græsplænen og blomsterbedet.

Skal du anlægge en ny terrasse, kan du for eksempel vælge fliser, som er lavet af beton. Dette er ofte den billigste løsning, kræver næsten ingen vedligeholdelse og er derudover meget nemme at anlægge. Desuden har fliser af beton en meget jævn overflade – dette gør den meget velegnet til en terrasse, da man på denne måde sagtens kan stille havemøblerne, grillen, blomsterkrukkerne eller andet på fliserne, uden at det hele kommer til at vippe. Dog skal du, ved fliser i beton, være opmærksom på at overfladen er mere homogen end fliser lavet af natursten. Dette kan gøre at din terrasse kan blive en smule kedelig at se på. Der findes dog muligheder for at købe betonsten, som er blevet udviklet på en måde, der minder om natursten, hvor både overfladen og kanterne af fliserne er mere uens at se på, og hvor der også er variation i farverne. Dette kan være en fin løsning på en halvkedelig terrasse, da den herved bliver lidt mere spændende at se på.