Gode råd

Et godt råd til valg af din eller dit barns efterskole

Hvis du er en forælder af et barn, som gerne vil på en efterskole på et tidspunkt, eller en teenager der selv skal på en efterskole efter sommerferien, burde du læse med. Nedenunder står der hvad der er godt ved en efterskole, og hvad en efterskole kan gøre ved eleven.

Hvad skal du efter sommerferien

Det første du skal overveje, inden du vælger din efterskole, er dine behov, derefter bliver det lidt nemmere at vælge, lige præcis den efterskole du skal have. Valget er en af de vigtigste valg, som du kan lave i din sene ungdom, så derfor skal du sikre dig, at du finder den rette efterskole.

Forskellige slags efterskoler

Når du har fundet og valgt de behov, som er nødvendige for dig, er det meget nemmere at vælge, hvilken slags efterskole du skal på. Men hvis du stadig mangler mere inspiration, kan du f.eks. tage på en musikefterskole på Sjælland, Idrætsefterskole på Fyn, eller kristne efterskoler i Jylland, såsom Sædding Efterskole.

Sociale relationer

På den sidste dag af efterskoleopholdet, bliver der udvist mange følelser, men på den første dage er de unge lige så generte og tilbageholdende. For en stor del af eleverne, er det første gang de står på egne ben, væk fra forældrenes støtte. Det er den oplagte mulighed for at lave nye venskaber, i de nyopståede muligheder. Da du bor, spiser, sover, studere, griner, græder osv. sammen med dine nye efterskolekammerater.

Personlig udvikling

Det er også den perfekte mulighed for at udvikle sig personligt, da man bliver vant til at stå på egne ben, i nye og mere skræmmende omgivelser. Man lærer både at tage ansvar for sig selv og sine medmennesker. Fagligt udvikler man sig også, men i lige præcis den retning man har lyst til. Da der er et stort udvalg af retninger og valgfag, er der også stor mulighed for, at vælge de interesseområder man bedst selv, interessere sig indenfor.