Biler

Alt du skal vide om splitleasing

Hvis man er en af de mange, som kører meget erhvervskørsel, så kan man med fordel benytte sig af splitleasing. Helt grundlagt betyder det, at man ikke bliver beskattet af fri bil. Det vil altså sige, at bilens omkostninger bliver delt mellem sin erhvervs- og privatkørsel. Man kan bedst forklare det ved, at hvis man kører 30% privatkørsel, mens man kører 70% erhvervskørsel, så bliver 70% af omkostningerne på bilen faktureret til det firma man er ansat i, mens man selv kun står for de 30% privatkørsel. Det er altså et attraktivt og skattefrit alternativ til firmabilen.

 

De største fordele ved splitleasing

  • Eftersom man selv betaler for sin private kørsel, bliver man ikke beskattet af fri bil. Derimod bliver man faktureret en procentdel af bilomkostningerne. Hvis man har et arbejde, hvor man kører meget, vil man opdage, at den procentvise omkostning i mange tilfælde, er meget lavere end beskatningen. Det betyder, at man sparer mange penge.
  • Man sparer firmaet for udgifter. Hvis man har et forbrug, hvor man kører 70% erhvervskørsel og 30% privatkørsel, sparer man altså firmaet for 30% i forhold til den almindelige leasing.

 

Hvis man har sit eget firma eller er selvstændig, vil man kunne få ekstra fordele ved splitleasing. Man sparer nemlig sit eget firma for omkostningerne til den private kørsel, og samtidig sparer man beskatningen.

 

Det skal dog bemærkes, at man i de fleste tilfælde skal køre op mod 60% erhvervsmæssig kørsel, før at man anbefaler splitleasing – medmindre man selv ejer virksomheden.

 

Få vejledning online

Hvis man ønsker at høre mere om de mange fordele ved splitleasing, kan man få masser råd og vejledning hos coreleasning.dk. Her oplever man førsteklasse kundeservice, og der kan klares alle former for leasing. De er eksperter på området, så man er sikker på, at man får en aftale og bil, der passer til sine ønsker og behov.