Sådan holder du et miljøvenligt bryllup

I disse tider er der et stigende fokus på miljøet. Folk har for alvor fået øjnene op for konsekvenserne ved mange årtiers overforbrug af mad, tøj og generelt fossile brændstoffer. Derfor er der nu flere og flere som vil være med til at gøre en forskel for vores jordklode, ved at lave en livsstilsændring.

Står du og skal giftes kan du også gøre dig nogle overvejelser i forhold til hvordan du gør det på den mest hensigtsmæssige måde, i forhold til at skåne miljøet mest muligt.

Undgå så vidt som muligt lokationer som kræver et fly

Mange drømmer om et strandbryllup som man ser på filmene, med venner og familie samlet mens solen går ned i baggrunden. Der er dog en lille ulempe ved denne form for bryllup, det er ikke særlig godt for miljøet idet I typisk kun kan tilgå disse lokationer via fly. Her er der typisk også mange mennesker som skal med flyet, hvilket ikke just gør det bedre.

I stedet kan I med fordel undersøge om der ikke er en smuk lokation nær jeres eget hjem, dette kan være alt fra et flot gods til et festlokale med god beliggenhed. På den måde undgå I at skulle med et fly som udleder meget co2.

Tænk over hvilke materialer jeres tøj er lavet af

Det næste I kan tænke over er når I køber jeres brudekjoler samt tøj til gommen. Her kan I med fordel overveje hvorvidt tøjet er produceret i Danmark. Er tøjet fx importeret fra Kina eller Italien, er den lange transport også miljøbelastende. Derfor er det bedre at købe kjoler og jakkesæt som er håndlavet i Danmark.

Se også på hvilke materialer kjolen eller jakkesættet er lavet af. Måske kan I endda forespørge, hvis kjolen skal speciallaves, om den kan blive lavet i genbrugsmateriale, for igen at skåne miljøet.