Uncategorized

Råd til et godt indeklima

Et godt indeklima bør prioriteres i alle danske hjem, da det spiller en stor rolle for vores velbefindende og dagligdagen. Året rundt er det vigtigt at lufte ud, selvom en del af danskerne glemmer af lufte ud i de koldere måneder.

Råd, som gavner indeklimaet

For at opnå et godt indeklima, kan du gøre følgende:

  • Husk at lufte ud. Gør det til en vane at lufte ud hver dag f.eks. om morgenen, da der kommer frisk luft ind.

  • Hvis du har en vask med tøj, som er færdig, skal du hænge det udenfor eller brug en tørretumbler. Vådt tøj gavner ikke positivt indeklimaet.

  • Efter du har været i bad, skal du sørge for at lufte ud. Luk døren, så dampen fra badet ikke kommer ud i resten af hjemmet.

  • Lad dørene til rummene i boligen være åbne. Der opnås herved en bedre cirkulation.

Du kan gøre meget for at få et godt indeklima. Udover at gøre ovenstående, kan du sørge for støvsuge og jævnligt gøre rent. Dette er sammen med de nævnte råd med til at gavne indeklimaet. Ydermere kan du sørge for at tjekke ventilerne. Se alle ventiler for at se, om du mangler nogle. Ventilen er med til bl.a. at regulere på et trykfald.

Kælderen og køkkenet

Rum, som ofte kan blive glemt, er kælderen og køkkenet. I en kælder ses en tendens til, at der bliver indelukket, og det kan lugtes. Du skal derfor komme dette i forkøbet ved at lufte ud regelmæssigt. Hvis du har vinduer i kælderen, så sørg for at åbne disse i ny og næ. Ligeledes undgår du, at der bliver en fugtighedsfornemmelse. Udover kælderen skal der luftes ud i køkkenet. Tænd for emhætten, når du laver mad og åben vinduet.

Et godt indeklima skabes, når du lufter ud, og følger ovenstående råd. En lille forskel, hjælper på den lange bane.