Økonomi

Spar penge, men gå ikke ned på luksus i hverdagen

Kender du det med at have et brændende ønske om at spare nogle penge, men samtidig virkelig ikke ønsker at gå ned på selvforkælelse i hverdagen? Du vil gerne spare penge, men samtidig vil du gerne lige have den der lækre steg, som koster 20 kroner mere end den anden. Eller måske nyder du virkelig en lækker cocktail derhjemme i weekenden, men ved godt, at det måske nok er en dum udgift. Der er flere måder at spare penge på i hverdagen, så du stadigvæk har råd til at købe den der lækre flaske gin, du så gerne vil have. Linket her.

Det er de små ting, der tæller

Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at man ikke sparer tusinde af kroner fra den ene dag til den anden. Det er de små ting, der tæller. Hvis du gør en hel masse i hverdagen, som vil spare dig penge, så vil du også kunne mærkes i det lange løb, men hav tålmodighed. Især hvis det bliver et fælles projekt for hele familien, vil det kunne mærkes.

Tips til at spare penge i hverdagen

Der fines flere metoder til at spare penge, og jo flere af dem du følger desto mere, vil det kunne mærkes på økonomien.

  1. Tag kortere bade. Du har hørt det før, men har du også ført det ud i livet? At tage nogle kortere bade, vil i det lange løb sagtens kunne mærkes på vandregningerne. Hvis hele familien sætter sig et mål om badets makslængde, bliver det også sjovere for alle. Start med at sætte et mål om bad på under 10 min, og kort målet ned lidt efter lidt. Især for det mindste i familien, vil dette kunne ses som en sjov udfordring, som samtidig sparer jer for nogle penge.
  2. Læg madplaner og handl stort ind. En madplan vil kunne spare jer for mange penge, da den sørger for, at I ikke skal handle ind mange gange om ugen. Hvis I handler ind ofte, vil der også oftere ryge impulskøb med ned i kurven, hvilket er dumme penge at bruge. Sæt jer sammen i familien én gang om ugen og aftal, hvad I gerne vil have at spise og handl derfor stort ind. Tit er der også penge at spare, hvis man køber få store pakker i stedet for mange små. Når nu I alligevel går op i jeres indkøb, så sørg også for altid at se efter om der muligvis er et billigere alternativ til det, I plejer at få. Måske er der en lige så god spegepølse, men til 5 kroner mindre.
  3. Tjek jeres mobilabonnementer. Som regel er der altid penge at hente ved at ringe ind til sit teleselskab og spørge efter et bedre tilbud. I kan også tit opnå mere rabat jo flere abonnementer, I har ved samme selskab. Så saml hele familiens telefonregning og spørg efter et bedre tilbud, så vil I også spare nogle penge.