Miljø

Vær godt klædt på til oversvømmelser

Som vi alle ved sker der store klimaforandringer i dag. Temperaturen stiger, som gør at isen smelter og det resulterer i at havniveauet vil stige. Derudover skifter selve klimaet også, så det vil regne mere og vejret vil i det hele taget blive mere voldsomt. Alt dette vil resultere i at der sker oversvømmelser oftere. Derfor er det vigtigt at være parat på det. Der er forskellige måder hvorpå du kan forberede dig.

Hvad er en dykpumpe?

En dykpumpe er en pumpe som pumper vand op. Når man står i situationen, hvor ens kælder for eksempel er blevet oversvømmet, kan man placere dykpumpen dernede og så vil den pumpe vandet op. Hermed får du en tør kælder igen. Dykpumpere kan købes i forskellige varianter, alt efter ens behov. For eksempel kan man få en dykpumpe med eller uden flyder. Der er et stort marked, så mon ikke der er en som passer dit behov.

Hvad kan man ellers gøre?

Der er selvfølgelig også andre ting du kan gøre for at forsikre dig, inden skaden er sket. Det er altid klogt med en forsikring, her vil en vandskadeforsikring være fin. Man skal bare være sikker på, at den også dækker ens kælder. Så husk at læse det med småt.

En anden enkel ting man kan gøre, er at rense ens tagrender. Hvis der ligger blade, kviste og andre ting er i dem, stopper det kælderafløbet og dermed er der større chance for at du får vand i huset.

Hvis uheldet er ude, så husk at have afdækningsplast og sandsække klar, så du kan få dækket gulvafløbet og toilettet. Til sidst, så husk at ring til 112, hvis uheldet er ude og der evt. er sket en personskade.