Biler

Skal du sælge din bil?

Står du og skal sælge bilen? Måske du skal have en ny bil, eller måske du bare ikke har brug for en bil længere? Måske du uheldigvis er nødsaget til at sælge bilen af økonomiske grunde? Der kan være mange grunde til at man skal sælge bilen.
Det kan være svært at få bilen solgt hvis man gerne vil have den rigtige pris. Det nemmeste vil helt klart være at sælge den til en forhandler, men desværre så underbyder de ofte bilens værdi. Det er selvfølgelig helt naturligt, da forhandlerne også skal tjene penge på at købe bilen. Der er samtidig mange online tjenester som faktisk giver dig en vurdering på bilens værdi udelukkende på baggrund af nummerpladen. Det sker altså gennem en såkaldt nummerplade vurdering, og du modtager derefter et bud på bilen.
Der også mange der vælger at sælge bilen privat. På den måde undgår man mellemhandleren og kan derfor tage den pris som forhandleren reelt set ville have taget til den næste køber.

Sælg bilen privat eller til forhandler?

Hvad end du skal sælge bilen privat eller til en forhandler afhænger af flere variabler. Vil du have mest muligt mønt ud af bilen? Eller måske du bare gerne hurtigt vil af med bilen, uden at skulle gøre alt for meget selv? I hvert fald så er det overvejelser du skal gøre dig, før du vælger måden hvorpå du vil sælge bilen. Det er også vigtigt at have in mente hvorvidt du sælger for ikke at købe en ny, eller du sælger i forbindelse med et køb af ny bil. Hvis du sælger i forbindelse med et køb af en ny bil, så kan det være fordelagtigt for dig at sælge bilen til en forhandler. Det er super nemt at sælge bilen til forhandleren hvor du købe den nye bil, og så trækker han bare differencen fra beløbet. Det kan ske, at han vurderer bilen til at være mindre værd end hvad du selv mener, men ofte vil forhandleren give dig en fair pris. Hans penge tjenes nemlig fra bilsalget, og ikke ved at opkøbe din gamle. Så hvis bare han kan tjene en lille smule på din gamle bil, så vil han mere ofte end ikke altså være tilfreds.
vil du sælge bilen privat er det en god idé at søge markedet online, for at finde ud af hvad in bil reelt er værd. Her skal du specielt kigge på bilens kilometertal, men det er samtidig vigtigt at tage i bilens æstetiske stand i betragtning. Når man sælger til private, kan de nemlig ikke (modsat forhandlere) selv fikse de små ting som bilen eventuelt må fejle.

Behøver du overhovedet ny bil?

Selvfølgelig er der situationer hvor man behøver en ny bil. Egentlig så er et reelt behov heller ikke nødvendigt, hvis man har luft i økonomien til at købe ny bil. Men hvis det ikke decideret er noget du har lyst til at bruge penge på, så skal man altid tænke på, at en bil er noget af det værste man kan investere i. Bilens værdi vil falde drastisk – specielt hvis du køber en ny bil. Derfor skal du gøre dig grundige overvejelser om du overhovedet behøver en ny bil!