Gode råd

Sådan finder du den perfekte grill

Hvis du er på markedet efter en ny grill, kan du let blive overvældet med de tilsyneladende uendelige muligheder. For at indsnævre din søgning har vi oprettet en grillkøbguide, der styrer dig i den rigtige retning. Fra grundlæggende køb af grill til hvordan man finder den bedste pris, når du er klar til at købe.

Hvilken størrelse grill har du brug for?

Når du køber en grill, skal du overveje hvilken størrelse du ønsker. Det kommer meget an på, hvor mange mennesker du tænker du skal lave mad til, og generelt hvor meget plads du har brug for. Du skal også overveje, hvilken slags grill du vil købe. Du kan vælge imellem en kulgrill og en gasgrill. Køb en gasgrill her.

Generelle ting, du skal overveje, når du handler efter en grill

Antal brændere til en gasgrill: mindst 2, men 3 eller flere fungerer bedst til meget varme, mellem og varme zoner.

Brændere skal være lavet af rustfrit stål eller være porcelænsbelagt for at modstå rust.

Se efter støbt aluminium, støbejern, emaljeret bundet stål og rustfrit stål i grilllegemet. Husk, at rustfrit stål og aluminium i kvalitet ikke ruster, men vil misfarges med brug og alder.

Se efter robuste ben.

Hvis du grill bøffer ofte, skal du kigge efter en kulgrill eller en gasgrill med en infrarød brænder.

Jo længere afstand der er mellem ristene og brænderne, jo færre opblussinger vil forekomme.

Ristene skal have skinner, der er ca. 1/4 tommer brede til let rengøring, men ikke brede nok, så mad let falder igennem.

Gør knogtest: Grib i håndtaget på grillets låg for at se, om dine knoger på hænderne berører låget. Et varmt låg kan brænde din hud, så sørg for at håndtaget er stort nok, så dine knoger ikke rammer låget, når det er tid til at trække dækslet af.