Gode råd

Hold på varmen med nye tætningslister i døre og vinduer

Det er en kold tid vi lever i, og det er om at gøre hvad man kan, for at holde varmen.  I ens bolig er der forskellige tiltag, man kan foretage for at holde varmen, og nogle er mere oplagte end andre.

Det er selvfølgelig vigtigt, at man har den varme, man behøver uanset om man bruger fyr, brændeovn eller andre ting, men derudover er der andre ting, som man også kan gøre for at holde på varmen. Her kommer tætningslister ind i billedet. 

I tvivl om hvad en tætningsliste egentlig er?

Måske er tætningsliste ikke et af de ord, som du lige slynger om dig med til hverdag. En undtagelse kan være hvis du står over for at købe hus, for der har en samtale om tætningslister nok allerede fundet sted.

En tætningsliste er såmænd bare den ramme, der er placeret mellem ramme og karm på et vindue eller på en dør. Tætningslister er blandt andet med til at forbedre indeklimaet, da de mindsker træk ret væsentligt. De er også med til at reducere indtrængende støj, så der er altså flere gode grunde til at have styr på sine tætningslister

En tjekket type tjekker sine tætningslister

Det står måske ikke lige øverst på ens yndlingsliste af gøremål, når man endelig har fri, men derfor er det altså alligevel en rigtig god ide at holde øje med sine tætningslister. De er først og fremmest med til at forhindre varmetab og træk ved for eksempel et utæt vindue eller en dør, og kan på den måde spare dig for mange penge.

Derfor kan det godt betale sig at tjekke om ens tætningslister er monteret ordentligt, om de har tydelige skader eller fejl, om de er lavet af en forkert type materiale og lignende. Hvis man er i tvivl om ens tætningslister, så er det vigtigt at opsøge den rette råd og vejledning, og på den måde både lune bolig og budgettet. 

Find den rigtige tætningsliste

Det er muligvis fristende at købe den første den bedste type af tætningsliste med de rette mål, som du finder i dit lokale byggemarked. Det ville imidlertid være en stor fejl, da det er vigtigt at man finder den helt rigtige liste. Der er mange forskellige typer af materialer at vælge imellem, og hvis listen f.eks. skal være udenfor, så er det endnu vigtigere at den kan tåle lidt af hvert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *