Gode råd

Forbered dig til, at dit barn skal starte i børnehave

Det er en milepæl i de fleste forældres liv, når deres barn skal begynde i børnehave, for det er en helt ny periode i barnets liv, hvor det vil blive budt på en skov af nye legekammerater og oplevelser. Der er dog en smule ting, det er vigtigt at forberede sig på i denne situation, og det kan du få gode råd til her.

Sæt navn på deres ting

I en børnehave er der sommetider rigtig mange børn, og de kan hurtigt få byttet rundt på deres ting og tøj, når tingene i en fart samles sammen ved afhentning, eller når en masse børn kommer ind fra legepladsen med drivvådt tøj og skal skifte til skiftetøj. Du kan bruge strygemærker til at markere, hvilket tøj der tilhører dit barn. Dine strygemærker kan du helt selv designe med både navn, baggrund, skrifttype og evt. figurer eller billeder af dit barn. Du kan dermed forsikre dig om, at strygemærkerne bliver fuldkommen unikke.

Forbered dig mentalt

Det er underligt pludselig at skulle aflevere sit barn i børnehave i stedet for dagpleje. Det kan føles overvældende og helt forkert endnu en gang at skulle overlade sin søn eller datter i nogle nye og relativt ukendte pædagogers varetægt, men det er for mange forældre en nødvendighed og for majoriteten af børnene en positiv oplevelse. Derfor bør du forsøge at undgå at bekymre dig meget over denne overgang fra dagpleje til børnehave så længe, du er tryg ved den børnehave, dit barn har en plads i.

Vær klar til at lære de andre forældre at kende

Det er de første år af et barns liv primært forældrenes rolle at holde gang i barnets sociale liv. Du vil dermed være nødt til at komme i snak med nogle andre forældre og selv tage initiativ, når dit barn efterspørger en legeaftale i fritiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *