Biler

Sådan vinder du præmiebilen til bilauktionen

Der bliver solgt tonsvis af køretøjer på bilauktion rundt om i landet hver dag. Hvis du undrer dig over, om køretøjsauktioner er det rigtige for dig, men er bekymret for, at du bliver syet sammen eller hængt ud til tørring af skruppelløse auktionshandlere, er denne praktiske guide til fordele, ulemper og faldgruber ved at købe auktionsbiler til du. Bilauktioner skal ikke forveksles med online-auktioner som eBay, hvor du generelt har ret lang tid til at spille. På de travleste bilauktioner kan handlingen omkring en bil, du har haft øje for, spille ud på få sekunder – så hvis du blinker, kan du gå glip af den.

Få noget baggrundsviden

Som med alle køb af brugte biler er det vigtigste at inspicere det køretøj, du vil købe. Auktionskøbere kan kontrollere hver bil, der går under hammeren, enten online eller i de fysiske kataloger, der uddeles på auktionshuset. De fleste kataloger indeholder en beskrivelse af bilen, detaljerer dens historie og klassificerer dens tilstand. Vi vil altid anbefale at kigge godt igennem online kataloget på forhånd, så du får en idé om de biler, du muligvis er interesseret i. Du skal også få en fornemmelse af, hvor meget lignende køretøjer der sælges til ved at kontrollere online auktionswebsteder eller brugt vejledninger til bilpriser. De vil hjælpe dig med at indstille en ballpark-figur af hvor meget du er villig til at betale.

Udvælg dine mål

Efter at have gjort hjemmearbejdet kan du indsnævre marken ved at inspicere dine valgte køretøjer på dagen. Der er normalt et eller to timers vindue, før auktionen starter, hvor bilerne er oprettet, og købere kan tage en tur rundt og inspicere dem. Nogle auktionshuse leverer uafhængige kontroller af de biler, de sælger, men hvis du er sikker på nok, anbefales det altid at arbejde dig selv gennem det grundlæggende.