Gode råd

Vil du leje dit sommerhus ud? Vær særlig opmærksom på disse ting

Flere og flere vælger at leje sit sommerhus ud, når de ikke selv benytter sig af det. Måske er du en af dem, eller også har du måske overvejet at begynde på at leje dit sommerhus ud? Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilke regler der er, og hvad du bør være opmærksom på, når du skal til at leje dit sommerhus ud – blandt andet når det kommer til at udleje sommerhus og skat.

Hvornår må du leje dit sommerhus ud?

Der er helt klare regler om, hvornår du må leje dit sommerhus ud. Du kan leje dit sommerhus ud, lige som det passer dig, hvis det er mellem april og september. Fra 1. oktober til 31. marts må du dog ikke leje sommerhuset ud i mere end 13 uger samlet set.

Vidste du, at lejeindtægten er skattepligtig?

Når du lejer dit sommerhus ud, så er det faktisk lovpligtigt at betale skat af indkomsten. Det gælder uanset om du vælger selv at stå for udlejningen, eller om du vælger at udleje dit sommerhus gennem et bureau. Mange tænker ikke over netop dette og glemmer at skrive indtægten på selvangivelsen, hvilket kan resultere i et skattesmæk.

Når det kommer til skat ved udlejning af sommerhus, så findes der to forskellige måder at blive beskattet på:

  1. Fast fradrag i lejeindkomsten – dette er let og til at holde styr på
  2. Fradrag for dokumenterede udgifter, som er baseret på en regnskabsmæssig opgørelse over diverse indtægter og udgifter

Gør dit sommerhus attraktivt for lejere

Nedenfor har vi samlet 3 gode fif til dig, der ønsker at gøre dit sommerhus lidt mere attraktivt for potentielle lejere:

  • Få skudt professionelle billeder af sommerhuset
  • Giv et godt førstehåndsindtryk
  • Et vigtigt parameter er også, at der er diverse køkkengrej