Varme

Guide: Sådan finder du den rigtige pejs

Følgende artikel indeholder sponsoreret indhold.

Det er blevet vinter i Danmark, og derfor finder mange ud af, at en pejs er sagen. Ikke nok med at den varmer godt op i stuen, så kan den endda være decideret pæn at se på og således være værdifuldt inventar, samtidig med at den lige giver hjemmet det sidste løft. Men markedet er blevet stort, og det kan være en jungle at finde ud af, hvilken pejs der er den rigtige. Der findes mange typer til mange behov, så hvad skal du vælge? Du får en kort guide til lige netop det, lige her.

Gør dig grundige tanker om, hvordan dit behov ser ud

Det kan lyde banalt at tænke over, hvilken pejs du gerne vil have, men det er en mere omstændelig opgave end som så. Her skal du ikke blot finde ud af, hvor pejsen skal stå, hvad farve den skal have, eller hvordan den helst skal se ud – om end det også er vigtige ting at finde ud af – men i høj grad også, hvordan dine omgivelser ser ud. Her er det særligt vigtigt at tænke over din families behov, og hvad der er bedst for alle.

Er I eksempelvis en familie med små børn, kan det være, at det ikke skal være en pejs i traditionel forstand. Der findes heldigvis i dag flere pejse, som på flot vis kan genskabe både hyggen og flammedansen, men uden at der er rigtig ild og en glødende varm pejs på gulvet. De fleste kører på el og danner altså det karakteristiske flammende udseende via almindelige pærer, som giver en smule varme, men slet ikke nok til at brænde sig på. Det er et godt kompromis, hvor alle kan være med – og så sikrer I jer endda et godt indeklima også.

Pas på klimaet – både indendørs og udendørs

Klimakampen er noget, der går flere og flere danskere på sinde, og derfor også flere og flere pejseproducenter. Det er en god udvikling, som i sidste ende kan gøre en stor forskel. Om du tænker på indeklimaet i dit hjem eller klimaet i det store billede, så kan det være det rigtige valg for dig at vælge en miljøvenlig pejs. Du behøver nemlig ikke gå på kompromis med hverken varme eller design. Faktisk er de fleste miljøvenlige pejse nye, og derfor også helt moderne produceret.

I denne kategori findes der både biopejse, som brænder på bioethanol, som er en sprit produceret på organiske produkter såsom kartofler eller majs, og såkaldte hybridpejse, som brænder på vand og el. Om du er til biopejse eller hybridpejse er naturligvis smag og behag, men begge er gode bud på pejse, som passer på både det ene og det andet klima, og som desuden er forholdsvist billige, og som ikke sviner eller kræver specielt meget vedligeholdelse.

Uanset hvilken type pejs du er til, kan det dog uden tvivl betale sig at undersøge dine muligheder for både at finde den rigtige pris og den rigtige model til lige netop dit behov. Finder du først det, vil du have investeret i noget, du bliver glad for i mange år.