Uncategorized

Undgå en ødelagt ryg – Hvordan undgår du tunge løft?

Mange oplever rygsmerter i løbet af deres liv. Ofte kommer disse smerter pga. ens arbejde og det er en af de største årsager til, at mange ender på førtidspension, fordi de er så nedslidte.

Derfor er det så vigtigt, at du undgår unødvendige tunge løft. Hvis du er i en virksomhed, hvor I ofte skal løfte tunge genstande, så find ud af om I ikke kan få noget løfteudstyr. I dag kan du få løfteudstyr til alt fra tunge møbler over til papkasser med en dum form. Du kan se mere her.

Det kan du selv gøre

Både på din arbejdsplads og i dit hjem er der heldigvis noget, du selv kan gøre. Du skal lære at løfte ordenligt for ellers risikerer du en skade.

Det er underordnet, om du får en skade på din arbejdsplads eller i privaten. Vi vil undgå, at du får skader i det hele taget. Det undgår du ved altid at gå ned i dine knæ og have en ret ryg, når du løfter noget.

På den måde bruger du dine ben til at løfte. Din ben er stærke og derfor er det en god idé, at du benytter dem, når du skal løfte noget. Hvis du bøjer dig ned og løfter det hele med ryggen, risikerer du en diskusprolaps og du er ikke i tvivl om, hvis det sker.

Bedre sikkerhed på arbejdspladsen

Alle arbejdspladser, hvor du skal løfte noget, bør have det rigtige løfteudstyr. Det er et lovkrav, hvis I har med tunge genstande at gøre. Men det er det sjældent, hvis I skal løfte pakker osv.

Men I kan sagtens få løfteudstyr, som også kan få styr på den slags, så det vil vi anbefale jer, at I kigger nærmere på. Snak med din sikkerhedsrepræsentant om det.