Uncategorized

Sådan laver du en smuk udskæring i træ eller plastik

Kender du også følelsen af at gå rundt i en antikforretning eller en møbelbutik og se det smukkeste skab eller de smukkeste skuffedarier med den smukkeste udskæring i træet, og du ville ønske, at du selv kunne lave sådan noget? Der vokser en længsel i dig og et spirende håb om, at du en dag vil være i stand til at kunne lave nogle lignende, smukke udskæringer. Og faktisk er det ikke så umuligt, som det måske kan fremstå. Det handler bare om at have det rette værktøj.

Et moderne snedkerværktøj til dine udskæringer

Det er især snedkerne, der står for at lave de smukke udskæringer, der kan tryllebinde dig fra første øjekast. Det kan derfor forekomme som noget, der tager både uddannelse, tålmodighed og lang tid, men det er faktisk langt mere simpelt. Du skal blot have fat i den moderne snedkerhøvl – en overfræser.

En overfræser bruges hovedsageligt til at lave udskæringer og detaljer i hårde materialer så som træ og plastik. På trods af dens hovedmål, så kan og bliver den også brugt til mange andre ting i snedkernes værksted, men udskæring og detaljer er det mest kendte formål, en snedkerhøvl eller overfræser tjener.

Det du bør være opmærksom på, når du køber en overfræser

Med en eldreven overfræser har du mulighed for at skifte klinge. På den måde kan du udskære vidt forskellige materialer på mere end blot én bestemt måde. Når du køber en overfræser, bør du derfor være opmærksom på, at den har denne funktion. Derudover bør du også få fat i forskellige klinger, så du lige præcis kan lave smukke udskæringer og detaljer i mange forskellige materialer. En overfræser har høj præcision og ensformighed, det er blandt andet noget af det, der gør, at den anvendes til mange forskellige formål, selvom udskæring og detaljer er ret populært.