Uncategorized

Sådan holdes bilen i stand

I dag bliver bilen mere og mere populær, og der bliver hele tiden opfundet og udviklet nye typer, som kan noget bedre. Det kan f.eks. være, at den er miljøvenlig, har en praktisk indretning eller har en mængde af hestekræfter, der ikke er til at forstå. Anskaffelse af bil kan ske på forskellige måder. Der findes både leje af bil, leasing af bil og køb af bil. I alle tre situationer skal bilen holdes i stand. Hvordan kan man gøre det?

Er din bil blevet købt?

Når man ejer en bil 100%, fordi man enten selv har købt den eller har fået den, er det super smart at kunne vedligeholde den, så man ikke lige pludselig står og mangler et transportmiddel til arbejdet. I det bilen ikke ejes af nogle andre bortset fra dig, får man et andet forhold til den. Med et bliver køretøjet ens kæreste eje, og man skal passe godt på den. Du vurderer selv, hvornår den trænger til en skyller og en støvsugning, da ingen andre skal bruge den. Hvis du vil, kan du med fordel tune din bil f.eks. ved at anskaffe dig en donkraft og skifte dæk osv. eller måske installere et sjovt device.

Er din bil blevet leaset?

Hvis din bil er leaset, har du den typisk ikke i mere end 3 år. Dvs. at du på et tidspunkt skal levere den tilbage i god behold, så andre også kan lease den. I modsætning til købe-bilen er det her meget smart at gøre den leaset bil ren i ny og næ. Alt afhængig af firmaet, hører reparationer under prisen, som man betaler for at lease en bil – selv hvis de ikke gør, vil firmaet sikkert gerne ordne bilen for et hvis beløb.

Er din bil blevet lejet?

At leje en bil kan vare lige fra én dag til en måned til endnu længere tid. Når bilen lejes sker der ofte ikke noget særligt med den. Du vil formentlig opleve, at den skal vaskes, men chancen for buler og flade dæk er lille. Det bedste råd her er, at du tager en tur i vaskehallen kort tid inden, bilen skal afleveres.