Uncategorized

Husk disse ting, før du åbner din egen restauration

Mange mennesker mener at restaurationsbranchen er en af de hårdeste brancher at arbejde i. Alligevel går mange også rundt med en lille drøm i maven om, at starte sin egen café, sin egen restaurant eller måske noget helt andet. Hvis du er en af dem, kan det være en god idé at læse med her, hvor du får nogle gode råd til, hvilke ting du skal huske på.

Grej

Før du får din helt nye restauration op at køre, skal du have anskaffet dig alt grejet til at lave maden, servere drinksene, opkræve penge af gæsterne og meget andet. Skal du for eksempel have købt nogle flotte caféborde, en isterningemaskine eller et flaskekøleskab? Se udvalget her

Gæster

Det er desuden vigtigt, at du har gjort klart over for dig selv, og dine eventuelle medskabere af restaurationen, hvilke gæster det er du sigter efter at få ind i biksen. Den bedste tommelfingerregel som du skal huske er: Hvis du vil tilfredsstille alle, ender du med ikke at kan tilfredsstille nogen. Med hvad betyder det? Det betyder at du skal udvælge én bestemt målgruppe, som du ønsker skal blive gæster i din restauration. Det er nemlig ikke muligt for eksempel både at drive en familierestaurant OG et romantisk sted for kærestepar.

Koncept

Dette hænger uløseligt sammen med dit valg af, hvilken slags gæster du ønsker i din restauration. Skal du drive en sofistikeret kaffebar eller en familiær pizza-restaurant? Beslut dig for dette, før åbningen af din restauration.

Lovgivning

Dette er en af de vigtige. Skal du servere alkohol, skal du for eksempel have en alkoholbevilling. Du skal også sørge for at være opmærksom på fødevarekontrol, næringsbasen, næringsbrev og andre lovgivningsbestemmelser, som er afgørende for din nye restauration. Det er nemlig super ærgerligt at starte op med en bøde eller lignende, fordi du ikke fik styr på dette inden.