Økonomi

De bedste investeringer i 2019

Som investor vil man gerne finde de aktier, der giver det bedste fremtidige afkast. Investorer har alle forskellige baggrunde og horisonter. Derfor er det til investorernes egen vurdering, hvilke aktier der er bedst.

Med en kursstigning på knap 25 procent, er Apple blandt årets bedste it-aktier. Generelt er it-virksomheders indtjening steget, uden at de er gået ud over den relative prisafsættelse af aktierne. It-sektoren har udviklet sig med en stigning på over 10%.

Det er dog ens egen interesse, der skal afgøre, hvad der er den bedste investering for en selv.

 

Hvordan finder man de bedste investeringer?

Man kan altid kigge på en Top 20-liste og vælge de aktier, som man selv synes virker interessante, med en handelsvolumen og en risiko, der passer til en selv. Risikoen kan vurderes ved at studere forskellen mellem den laveste og højeste pris i kursgraferne.

Det er en god idé at have en strategi for både at sælge, hvis aktien udvikler sig, som man har forventet, men også for at sælge, hvis den ikke gør.

Ingen kan ramme helt perfekt hver gang, men målet er at finde de bedste aktier på et givet tidspunkt. Top 20-listen er en samling af aktier med kvantitative egenskaber, som statistisk set giver et godt, fremtidigt afkast. Listen kan være et godt udgangspunkt for både den kortsigtede og den langsigtede investor. Lige nu ligger SAS AB, Chr. Hansen Holding og Tryg højt på TOP50.

 

Har dine personlige investeringer noget at gøre med økonomiske investeringer?

Når man sørger for at have overskud og kontrol over sine personlige ressourcer, har man også et bedre overblik og overskud til at træffe de rigtige økonomiske beslutninger.

Hvis man investerer sine ressourcer på en god måde, vil man få langt mere igen end man investerer.

 

Man kan eksempelvis få sig en Mentor, som kan guide en. En person med erfaring indenfor flere områder, der kan dele sine kompetencer, hjælpe og guide en. Erfaring tæller en stor del, og det er derfor en god ting at have hjælp fra en med mere erfaring end en selv.

 

Hvad er den bedste investering?

Den bedste investering finder man, ved at tage sig tid til det man har en passion for.

Det vil give mest mening at bruge tid på noget, der giver mening for en selv. Det er godt, at det er noget man faktisk går op i og ved noget ekstra om. Det handler om at finde de investeringer, som vil give en mest igen. Det handler om at få det størst mulige afkast og at løbe en risiko, når man skal vurderer om det er det værd. Her kan man låne til investering.

 

Hvad er den bedste investering med et største afkast i 2019?

I 2019 er dét at investere i en fast ejendom ekstra attraktiv, da renteniveauet forstsat er lavt, og man herved kan opnå fordelagtige lån. Man kan investere i fast ejendom ved at købe et hus eller en lejlighed, men man kan også investere i mindre andele af ejendomme, hvor investeringen foregår ligesom aktiekøb, hvor man får en aktie i forskellige ejendomsporteføljer.

Man kan også investere sine penge i statsobligationer. På den måde låner man penge til staten og får dem tilbage med renter over en fastsat årrække. Her er der næsten ingen risiko. Den eneste risiko ville være, hvis staten gik konkurs.

Alle investeringsprognoser for 2019 og fremad viser, at der fortsat vil være positiv vækst for ejendomsmarkedet. Ejendomsinvestering vil fortsat være rentabelt og mere sikkert end almindelige aktiehandler og andre investeringsformer i 2019.

Man risikerer selvfølgeligt et lavere afkast, end hvis man eksempelvis vil sætte sine aktier på Bitcoins eller den næste iscenesatte Kryptovaluta.

Crowdfunded Ejendomsinvestering skulle dog være en af de klare anbefalinger for den bedste investering i 2019.