Miljø

Tænk på miljøet når du køber en tørretumbler

Er du en af de mange, der efterhånden ikke kan leve uden en tørretumbler i dit eget hjem? Og finder du det besværligt at afklare, hvordan du ellers skal komme lige så let gennem tøjvasken, hvis ikke du har en sådan lige ved hånden til at klare tørringen inden for ganske kort tid og uden, at der er tørresnore overalt i huset? Så kan det være, at du lige nu er ved at finde ud af, hvordan du kan have miljøet med i dine overvejelser, når du køber en tørretumbler. Læs mere om det her.

 

Kig på energimærkningen

Det lyder måske ikke som det mest oplagte valg at tage et kig på en ny tørretumbler, hvis du gerne vil tænke på det miljø, som vi alle sammen dagligt belaster på den ene eller den anden måde. Men ikke desto mindre så er det muligt at være miljøbevidst med en ny og den rette tørretumbler. Det eneste, det handler om, er, at du er opmærksom på den mærkning, som den nye tørretumbler er udstyret med.

Ud med den gamle

De fleste af os har en tørretumbler i vores hjem, som har stået der lige så længe, som vi kan huske. Det betyder, at den ofte har flere år på bagen, end vi lige er klar over, og det har for miljøets skyld nogle negative konsekvenser. En ældre model af tørretumbler er nemlig sjældent særlig miljøbevidst, idet den har et højt forbrug af både vand og el.

 

Ind med den nye

En ny tørretumbler derimod kan fås med en meget høj energibemærkning. Det betyder, at den er billig i drift, og du vil derfor kunne se en mærkbar forskel på både din el- og din vandregning. Og når du skruer ned for det forbrug, er du med til at gøre noget godt for miljøet.