Miljø

Sørg for at alle dine havemaskiner er gode for miljøet

De fleste af os vil gerne være gode for miljøet. Derfor er det vigtigt, at vi kigger alle elektroniske og benzindrevne hjælpemidler i gennem og tænker over, om vi kunne få noget bedre.

Mange har gamle havemaskiner, fordi det ofte koster mange penge at udskifte dem. Her lukker de øjnene for miljøet, fordi de ikke har lyst til at få en stor udgift. Ofte vil du spare mange penge på sigt, hvis du skifter alle dine havemaskiner ud med det samme.

Du kan i dag få en række haveredskaber, som du kan tilkoble en mini-traktor og på den måde kan du have haveredskaber til forskellige gøremål i haven. Det betyder, at du kan ordne mere i haven på kortere tid. De mange haveredskaber, som du kan tilkoble en mini-traktor, gør, at du passer bedre på miljøet i forhold til havemaskiner. Du kan se eksempler på haveredskaber her.

Er det bedst at eje, når vi tænker på miljøet?

Du skal tænke over, om det overhoved er bedst, om du selv ejer alle dine egne haveredskaber og havemaskiner. Det hele store problem er, at det er de færreste, som løbende udskifter deres havemaskiner, fordi de ikke gider den store engangsudgift.

Hvis du derimod hyrer en anlægsgartner til at komme og ordne din have, så er alt dette anlægsgartneres problem. En anlægsgartner vil ofte have de nyeste maskiner af to årsager.

  1. De variable udgifter til en havemaskine er lavere for miljørigtige maskiner.
  2. Nye havemaskiner er skabt for, at de kan spare tid.

Disse to årsager er grunden til, at du kan regne med, at de løbende skifter til løsninger, som er gode for miljøet. En ny havemaskine, som sparer dem tid, gør, at de også sparer en masse penge fordi de kan blive hurtigere færdige og skaffe flere opgaver.