Miljø

Sådan kan du få mest u d af dine bærbare computer

Når det kommer til at få meget ud af sine elektroniske apparater, så er der stor forskel på, hvad for et apparat der er tale om. Med et kompliceret apparat som en laptop, så er der både hardwaremæssige og softwaremæssige overvejelser, som man bør gøre sig i forbindelse med effektiviseringen. Det starter ofte med, at man til sin rædsel opdager, at ens computer er blevet langsommere end godt er eller at batteriet er stået af. Der er stor forskel på, hvordan man skal tage sig af de forskellige situationer og det er derfor en god idé at vide lidt mere om det.

Når man snakker software

Når man skal snakke om software og problemer med dette, så kan man tænke lidt på det som computerens sind, hvor hardware er kroppen. Det er programmerne og filer, som man skal køre og hente frem, når man skal bruge dem. Det er desværre også sådan, at man nogle gange kan få virus i sine ting, hvis man ikke passer på sig selv på internettet. Det er derfor en god idé, hvis man får fat i en antivirus for at forebygge dette. Hvis uheldet dog er ude, så kan man gemme de vigtige filer på en bærbar harddisk og gendanne computeren for at få gjort hele computeren ren igen så at sige. Software er dog kun den ene halvdel af regnestykket, for det er også vigtigt at have øjne for, hvornår man skal udskifte de fysiske dele af sin computer, hvis det er dem, som det er galt med. Her er nogle af komponenterne langt større syndere end andre, så det kan være godt at have en idé om, hvordan man lige skal bære sig ad med at vurdere hvilke der er dårlige og hvilke der nok kan holde længere.

Når du skal vedligeholde og udskifte komponenter

De fleste med en bærbar har prøvet at have den så længe, at batteriet er stået af. Det er ikke særligt fedt at skulle have en stikkontakt indenfor 2 meter på alle tidspunkter, hvis man skal have lavet noget arbejde. Det er dog ikke det eneste der kan gå galt, så det er også vigtigt at man tager sig af de andre komponenter. Det kan man nemmest gøre ved at blæse dem fri for støv med noget komprimeret luft. Man må under ingen omstændigheder støvsuge sin computer, da det kan kortslutte den. Hvis man jævnligt renser sine komponenter og har en antivirus, så er det alt rigeligt. Så ender man dog stadig med at have et dødt batteri på et tidspunkt. Batterier er bare ikke lige så holdbare og det er derfor en god idé, hvis man skifter sit batteri ud i stedet for at købe en ny maskine, da det for det første er langt billigere, men også bedre for miljøet. Hvis du mangler laptop batterier til nogle af de populære mærker på markedet, så kan du følge linket og læse mere omkring det rigtige batteri.