Miljø

Pas på miljøet – lej en printer

Der er mange måder, som du kan passe på miljøet på. En af de bedste er, at du ikke bruger unødvendige ressourcer i dit hjem. Så du skal tage færre bade, slukke lyset når du forlader et rum osv. Samtidig kan du også spare din printer væk. For det er et stykke elektronik, som du aldrig længere benytter, men du har besluttet dig for, at du skal have det.

Det er bedre for miljøet, hvis vi alle sammen stopper med at have en printer derhjemme. For det meste er det kun virksomheder, hvor det giver mening, at de har en printer. Der er ikke særlig mange andre, som har behov for det. Selv mange virksomheder har i dag valgt at droppe printeren og dem som stadigvæk har en ejer den ikke selv.

Er det bedre for miljøet at leje?

Det skal siges, at vi ikke mener, at vi alle sammen bør leje en printer. Du kan gå sammen med nogle venner om at have en printer sammen. Alternativ kan du spørge din virksomhed, om du må bruge deres printer, når du skal udskrive noget.

Det er sjældent, at vi udskriver noget. Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har haft behov for det. Det er kun virksomheder, som kan have behov for at skulle udskrive noget og det er grunden til, at de lejer en printer.

Det er klart, at hvis vi alle sammen lejede en printer, så ville det ikke gøre nogen forskel for miljøet. Men det gør det, fordi vi kun behøver at leje en computer, når vi har behov for den.

Det samme gælder for virksomheder, da de kan droppe at have en printer i perioder og så kan andre leje den i de perioder. På den måde gør vi alle sammen noget for miljøet.