Gode råd

Tænk på miljøet, når du rejser

Danskerne rejser mere og mere, og det er godt for sindet på mange punkter, men det er desværre ikke godt for miljøet. Alt, vi mennesker gør, sætter sit aftryk på klimaet, og derfor er det vigtigt, at vi tænker os om, inden vi tager med det næste fly eller køber en dyr og miljøsvinende bil. Skal du rejse så miljøvenligt som muligt, betyder det dog ikke, at ferien bliver kedelig. Læs med her, hvis du vil have tips til, hvordan du alligevel får en god ferie.

Ferier langt hjemmefra

Selvom du går op i miljøet, betyder det ikke, at du ikke kan komme til et eksotisk rejsemål. Det betyder måske i højere grad, at du skal tænke mere over de valg, du tager. Nogle flyselskaber tilbyder et tilkøb, hvor de sørger for at reducere CO2-udslippet et andet sted i verden, når du vælger at flyve. Det bliver en dyrere løsning, men med sådanne et tilkøb kan du rejse med god samvittighed. Derudover er det en god idé at droppe at rejse med fly for ofte. Et eksempel på en eksotisk rejse kan være til Sydafrika og Cape Town, der byder på mange gode oplevelser. Vil du på en eksotisk rejse, så se rejser til Sydafrika her.

Lokale ferier

Et godt miljøvenligt alternativ til flyrejsen er at holde ferie i ens nærområde. Jo længere, du rejser, jo mere bliver miljøet nemlig påvirket. For at undgå dette kan du planlægge en ferie tæt på din bopæl. Måske er det ikke et lige så eksotisk rejsemål, som havde du taget til Sydafrika, men du kan alligevel sagtens få en god ferie i Danmark, hvor der er mange forskellige oplevelser for alle aldersgrupper. Vil du mindske aftrykket på miljøet så meget som muligt, kan det desuden være en idé at pakke let og bruge offentlige transportmidler for at komme frem til destinationen.