Gode råd

Spar penge med grøn energi i din bolig

Dette indhold er sponsoreret.

Det kan være svært at overskue skiftet mellem leverandører af energi pga. det eventuelle besvær, der følger med. Sådan behøver det dog ikke at være. Skiftet kan foregå nemt og smertefrit for både dig og din pengepung – og så gavner det også miljøet.

Denne artikel går i dybden med de besparelser, der er at hente ved skiftet til naturgas og vindenergi i din private bolig.

Hvorfor skifte til naturgas?

Når du skifter til naturgas, oplever du en tydelig forandring i pris. Der findes en række leverandører, som kæmper om at have de billigste gaspriser og dermed de mest konkurrencedygtige priser, der findes på markedet. Den store efterspørgsel sørger ikke kun for fordelagtige priser – du er også sikret kvalitetssikker naturgas.

Når vi taler om pris på naturgas, kan det være svært at gennemskue, hvor besparelserne ligger. Det, du skal fokusere på, er, hvad 1 m3 koster. Naturgas er et billigt alternativ til el, da en kubikmeter gas koster få kroner i modsætning til el, som snildt kan kræve det firdobbelte beløb for samme mængde energi. Dette er værd at tage til eftertanke, når du overvejer et skift fra el til naturgas.

Nem overgang fra el til naturgas

De fleste leverandører ordner overgangen lige så nemt, som når du skifter mobilabonnement. Efter du har tilmeldt dig, kan du læne dig tilbage og slappe af – så sørger din nye leverandør for at kontakte dit nuværende elselskab omkring det praktiske ved overflytningen. Du kan altid undersøge, om dette er tilfældet hos den leverandører du overvejer. En god kundeservice er et godt tegn på, om det er stedet, hvor du skal lægge dine penge.

Tillid, gennemsigtighed og god kundeservice

Du skal vælge kvalitetssikker naturgas, som leveres af et selskab, der går op i at være transparent i sine naturgaspriser. Dette indebærer offentliggørelse af gaspriser og prissammenligninger. Det er altså en god ide at være up-to-date med gaspriserne på markedet, hvis du vil spare penge.

Sørg gerne for at få sammensat dine ydelser for naturgas, så de er så simple som muligt, ubesværede og fair. Det betyder ingen bindingsperioder, skjulte tillæg eller dyre oprettelsesgebyrer og abonnementer. Det betyder også et elselskab med en god kundeservice, der kan vejlede dig, hvis der er noget, du ikke forstår i din elregning. Ganske enkelt: Du skal vælge et selskab, som er der for dig – specielt når det gælder om at spare på elregningen.

Grøn omstilling – der er penge at spare

Der er penge at spare ved at skifte til naturgas. Hvis du skal have en 100 % grøn omstilling, kan du skifte til el fra danske vindmøller. Dette totalskifte kan dog komme med ekstra omkostninger, som kan virke uoverskuelige – selv på den lange bane. Derfor er det en god ide at tjekke, hvad det koster at omlægge til 100 % grøn energi, som den fra fx danske vindmøller. Der findes nemlig elselskaber, som har en god pris på rå strøm og dermed kan sørge for, at du ikke behøver at bøde med dyre tillæg pga. din grønne omstilling.

Grøn strøm er altså fordelagtigt for dig, hvis du vil spare penge i din bolig. Den store efterspørgsel på grøn energi i Danmark har sørget for, at priserne er presset i bund, hvilket gør omstillingen til grøn energi aldeles tiltrækkende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *