Gode råd

Sådan skaber du et hyggeligt og praktisk hjemmekontor i boligen

Arbejder du meget hjemmefra? Så kan det være en rigtig god idé at skabe din helt egen hjemmearbejdsplads i boligen. Her kan du sidde og arbejde i ro og mag i ordentlige omgivelser. Indretningen af hjemmekontoret spiller en stor rolle, når det kommer til din effektivitet og koncentration. I denne guide kan du læse mere om, hvordan du indretter dit hjemmekontor, så du får lyst til at arbejde der og samtidig skaber de bedste betingelser for dig selv, når du arbejder.

Vigtigheden af god komfort, når du arbejder

Bruger du timevis på at arbejde hjemmefra, så gør du klogt i at investere i møbler af høj kvalitet, hvor god komfort er i højsædet. Ved at vælge møbler, der er designet ergonomisk korrekt, så vil du opleve mindre ømhed efter længere tids arbejde. Det gør det altså mere behageligt at arbejde, når du har en behagelig og støttende kontorstol at sidde i. Du kan finde mange billige kontorartikler i flotte designs, som yder god komfort, når du arbejder på hjemmekontoret.

Sæt grønne planter i kontoret

Vil du gerne skabe en hyggelig og hjemlig stemning på hjemmekontoret, så kan du med fordel placere et par grønne planter rundt omkring i rummet, på skrivebordet og i vindueskarmen. Der er flere fordele ved at placere grønne planter på kontoret, herunder:

  • Det gavner indeklimaet, da planterne er velegnet til at rense ud i luften.

  • Det pynter i rummet.

  • Det giver en følelse af, at rummet er fuldendt.

Find den rette belysning, når du arbejder

Når du arbejder derhjemme, så er det vigtigt, at du finder den perfekte belysning. På hjemmekontoret skal der gerne være mulighed for skarp belysning. Vælger du et skarpt, klart lys i hjemmekontoret, så vil du have lettere ved at koncentrere dig, end hvis lyset var dæmpet og varmt.