Biler

Derfor skal du huske de regelmæssige serviceeftersyn

En bil er en stor investering – uanset om der er tale om en brugt eller en ny bil. Man vil derfor gerne sikre at bilen altid er god stand, så man kan køre sikkert og uden problemer i mange år. Det gør man med regelmæssige serviceeftersyn. De har nemlig til formål at vedligeholde bilen – og det er der mange fordele ved. Vi har her samlet nogle af fordelene ved at få foretaget regelmæssige serviceeftersyn på bilen.

Du sikrer en sikker bil

Ligesom med så mange andre ting, så slider man jo på bilen, når man bruger den. Det betyder, at delene regelmæssigt skal efterses og smøres for at sikre, at bilen kører som den skal og ikke bryder sammen. Hvis man ikke f.eks. får smurt de bevægelige dele, så slides der mere på de bevægelige dele og det forringer deres levetid væsentligt. Når du sender bilen til service, finder du også ud af, hvad der har brug for reparation og hvad der kan vente. Det sikrer at du kører i en sikker bil, som ikke bryder sammen midt på vejen.

Det kan blive dyrere at lade være

Et serviceeftersyn er selvfølgelig ikke gratis, men det fanger problemer, inden de opstår – og det kan derfor være en del dyrere at lade være med at få foretaget et serviceeftersyn. Hvis problemer nemlig ikke bliver fanget i opløbet, skaber det oftest større problemer. En ødelagt del kan føre til flere ødelagte dele – og det kan i værste fald føre til en sammenbrud midt på vejen. Når bilen først bryder sammen, kan du næsten være sikker på en kæmpe værkstedsregning – og det er betydeligt mere end hvis du blot havde sendt bilen til service i første omgang.

Du beholder fabriksgarantien

Hvis du har en splinterny bil, er der stadig fabriksgaranti på bilen. Det kan være alt fra 2 til 7 år, afhængig af, hvilken bil du har købt. Fabriksgarantien forudsætter, at der foretages regelmæssige serviceeftersyn på bilen – og det er derfor vigtigt, at du overholder serviceintervallerne og sender din bil til service efter fabrikantens forskrifter, så du ikke mister fabriksgarantien. Det kan nemlig blive en dyr fornøjelse for dig, hvis du selv skal til at punge ud ved en større skade, som garantien ellers ville have dækket.

Står du og mangler et værksted, der kan foretage et serviceeftersyn på din bil? Aunsbjerg er et autoriseret værksted for mange forskellige bilmærker, bl.a. autoriseret Citroën værksted.