Biler

Derfor skal du huske at skifte olie i din bil

Er det længe siden, du sidst har fået skiftet olie på din bil? Hvis ja, så skal du være påpasselig. Olien er nemlig med til at forlænge din motors levetid og ydeevne. Hvis ikke olien bliver skiftet med regelmæssige mellemrum, kommer der med tiden uønskede urenheder i olien, som forværrer dens gode egenskaber. Dette fører til, at din motor kan blive skadet eller gå helt i stykker. Hvis du får foretaget jævne olieskift, sikrer du dig, at din bils motor er i sin bedste tilstand. Men hvordan ved du, hvornår det er på tide at få skiftet olie i din bil?

 

Hvornår skal olien i din bil skiftes?

Udskiftning af olie i din bil varierer alt efter, hvilken bil du har, og hvor meget du kører i den. Hvis du kigger i din bils instruktionsmanual, vil der fremstå, hvor lang tid der skal gå mellem olieskift. Som hovedregel siger man dog, at olien skal skiftes en gang om året, eller når du har kørt omkring 15.000 km. siden forrige olieskift.

Udover bilens olieskift, så skal du også huske at få tjekket dens oliestand. Det kan du dog gøre uden et værksteds indblanding, og det skal gøres ca. en gang om måneden. Er der for lidt olie, vil det i værste fald ende ud i at motoren brænder sammen.

 

Hvad koster et olieskift?

Olieskift er nødvendigt for at vedligeholde din bils motor, og det er derfor heldigt, at det ikke er dyrt at få gjort. Selvom det ikke er dyrt at få skiftet olie, så er der stadig penge at spare, hvis man leder lidt. Hvis du vil vide mere, så se prisen på olieskift på automekanikere.dk. I sidste ende vil regelmæssige olieskift altid være billigere end at lade være, da man ved olieskift stopper de problemer og skader, der ellers ville forekomme.