Biler

Den gode garage

For flere bilejere er garagen lidt som et andet hjem. Her skal bilen holde godt og tørt, når den ikke er i brug, og det er også her man skal sørge for at pleje den, så den altid er topklar til en køretur på landevejene. Det kan være en helt meditativ oplevelse at stå der og fifle med lygterne og sørge for, at køleren er pletfri. Derfor er det vigtigt, at garagen er godt og smart indrettet, så man får de bedste forudsætninger for at tage sig godt af sin bil.

Det praktiske

Noget af det første, der møder øjet ved en garage, er selvfølgelig porten. Den tiltrækker sig måske ikke meget opmærksomhed, men alligevel er det utroligt vigtigt, at den er god og solid, så din bil altid kan stå beskyttet fra vind, regn og lange fingre. Det bedste er at have garageporte efter mål, så de passer helt nøjagtigt til resten af bygningen. Noget, der også kan gøre livet nemmere, er at have en indgang fra huset til garagen. Så slipper man for at trodse kulde og blæst, men kan bevæge sig direkte ind til bilen, når det er tid til en rundtur.

Drop at bruge garagen som opbevaringsrum

Desværre er det ikke alle, der sørger for at holde garagen i orden. I mange hjem vil den tværtimod fungere som et slags opbevaringsrum, der er proppet med møbler, julepynt og gammelt legetøj. Der sker selvfølgelig ikke noget ved at have et par kasser stående i garagen, men det er ærgerligt, hvis det tager overhånd. For det første er der ikke mange, der bryder sig om at være i et rum, der føles overfyldt, og for det andet fjerner alle tingene fokus fra garagens oprindelige funktion. Nemlig at tjene som tag over hovedet for den trofaste bil, så det altid er let at tage en køretur.