Biler

Bilvask og deres påvirkning på miljøet

Biler bliver i dag brugt som det primære transport middel, og det gøres af gode grunde. Biler har været et effektivt transportmiddel over længere tid, og det har overtaget samfundets måde at transportere sig på. Der findes også offentlige transportmidler, som man kan gøre brug af, men ved hjælp af bilerne og deres infrastruktur, så er det ikke muligt at undgå at tænke miljøvenligt. Det er bilerne der forurener rigtig meget på jordkloden. Årsagen til dette er at det i dag er biler som er det primære transport middel, og når biler er blevet billige nok til at de fleste i verdenen har råd til dem, så bliver der forurenet endnu mere. Når det så er sagt, så er der også andet der forurener kloden meget, men det bedste man kan gøre er at kigge på hvordan man kan slippe for unødig klima forurening, og dette kan gøres med fx. en bilvask som er bedre for miljøet. Bilvask i dag laves med en ældre teknologi som involverer sæbe og vand. Det gøres både i vaskehaller, men også for under normale bilvask, som selv foretager, og professionelle bilvask som bliver foretaget af virksomheder. Her kan man i stedet gøre brug af steaming, som er en metode som skåner miljøet. Steaming er en nyere teknologi, men som stadig involverer vand.

 

Denne metode gør brug af vand som afdampes, og på denne måde så kan man effektivt vaske biler, som  har brug for vask, men uden at bruge lige så meget vand pr. bilrens.

 

Hvad kan man selv gøre for at mindske forurening? 

Der er mange forskellige måder man kan blive bedre til at mindske forurening på. Det kan være alt for små beslutninger i hverdagen som gør en større forskel i længden til at træffe bevidste valg om miljøvenlige alternativer sammenlignet med de andre muligheder.

 

Et eksempel på dette er som det tidligere nævnte eksempel med steaming. Her får man en bilvask, hvor man får støvsugning inkluderet og alle de andre ting som man kender.  Den eneste forskel er at man sparer miljøet for en masse penge ved at benytte sig af steaming metoden, og disse bevidste valg, står man som forbruger og kan tage hver eneste måned. Det er ikke kun med bilvask at man kan træffe et miljøvenligt alternativ. Det kræver at man opsøger og sætter sig ind i de forskellige ting, men det kan være tidskrævende for en, og derfor er der lagt vægt på at skabe kendskab til  en af disse muligheder i denne artikel. Miljøet er i dag presset, fordi der er så mange mennesker der er afhængige af teknologi, som skader miljøet, men alligevel, så går det bedre end for nogle år siden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *